Фото: КМВА

У Києві рівень води у Дніпрі піднявся до максимуму цього року: чи є загроза підтоплення (фото)

Цього року у Києві зафіксовано рекордне водопілля, але аварійних підтоплень у місті немає. За останню добу вода в Дніпрі в межах столиці піднялася ще на вісім сантиметрів.

Як повідомляє начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, станом на середу, 24 квітня, рівень води у Дніпрі в межах столиці становить 644 сантиметри. Рівень небезпеки гідрологічних явищ оцінюють як І (жовтий). 

Водопілля в Києві

Фото: КМВА

"Проте на цей час водопілля Києву загрози не несе. Аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Промислові об’єкти й житлові масиви міста поза небезпекою. Моніторинг цьогорічного водопілля триває", — вказує Попко.

Водопілля в Києві

Фото: КМВА

Відомо, що торік весною у Києві та області були значні паводки. Через водопілля підтопило набережну на Поштовій площі, а також Русанівську та Оболонську набережні. На Трухановому острові вода залила X-Park і парк "Муромець", відкриття останнього відбулося у квітні. Фото та відео торішньої київської "Венеції" стрімко поширились у соціальних мережах.

Нагадаємо, синоптикиня Наталія Діденко повідомила, що Україну цього тижня накриє циклон Biruta. За її словами, дощі пройдуть у всіх регіонах, зокрема у Києві очікується дощ та сильний вітер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2024 11:20