Ракети ATACMS. Джерело: Вікіпедія

У Пентагоні розповіли, які російські цілі може атакувати Україна американськими ракетами ATACMS

Українські сили зможуть використати нещодавно поставлену ракетну систему великої дальності ATACMS для більш ефективного ураження російських сил в окупованому Криму.

Про це заявили високопоставлені представники Пентагона, пише The New York Times.

Після кількох місяців запитів Україна отримала версію армійських тактичних ракетних систем більшої дальності, відому як ATACMS, яка може долати 190 миль. Перед постачанням цього місяця Сполучені Штати поставили Україні версію системи, що має дальність дії 100 миль та озброєну касетними боєприпасами широкого радіуса дії.

За словами представників національної безпеки США, більшість давно відкладених постачань зброї має бути спочатку зосереджена на зміцненні оборони України. Нова система може глибше проникнути в окуповані Росією частини України та націлитись на вузли постачання російських військ на південному сході.

Метою нових систем більшої дальності є надання більшого тиску на Крим, центр російських військово-повітряних і наземних сил, "де прямо зараз Росія мала відносно безпечне базування", заявив журналістам високопоставлений представник міноборони США під час брифінгу у Пентагоні 25 квітня.

Нагадаємо, 24 квітня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він передбачає надання нашій державі понад 60 мільярдів доларів. 

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки міститиме ракети ATACMS і необхідні системи протиповітряної оборони.

Аналітики американського Інституту вивчення війни переконані, що завдяки надходженню нової партії далекобійних ракет ATACMS, українські воїни зможуть послабити логістику російських окупантів, а також завдавати потужних ударів по їхніх аеродромах у глибокому тилу.

На думку речника Кремля Дмитра Пєскова, постачання Україні далекобійних ракет ATACMS не змінить хід війни. Він також звинуватив американців у втручанні в конфлікт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.04.2024 21:33