Ілля Євлаш. Скріншот з відео

У Повітряних силах ЗСУ не виключили можливості авіаційних атак з території Білорусі

В Україні добре пам’ятають наступ російських військ з території Білорусі на початку повномасштабної війни. Тож у Повітряних силах ЗСУ не виключають можливості авіаційних атак з її території й зараз.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ми вже бачили, як так званий білоруський президент надавав територію для наступу російських військ під час початку повномасштабного вторгнення. Звісно, що ми не виключаємо авіаційного застосування з їх території", — зазначив він.

За його словами, оскільки російська авіація за доволі короткий час може переміщатися на великі відстані та проводить навчання на території Білорусі, використовуючи її аеродроми, то загроза насправді існує.

"Тому, звичайно, загроза з боку Білорусі відчувається. У тому числі різного типу. Як ракетних, так і бомбових ударів. Але ми готові до різного розвитку подій, ми стежимо за переміщенням літаків, їх зльотами, використовуємо наші розвіддані та партнерів", — наголосив Ілля Євлаш.

Як відомо, Білорусь допомагає Росії у війні проти України. Ще на початку повномасштабного вторгнення російські терористи атакували нашу країну в тому ж числі з території Білорусі. Тоді ж ворог захопив частину Київської, Чернігівської та Сумської областей. Пізніше наші воїни докупували ці регіони. Також росіяни використовували Білорусь для ракетних ударів по нашій країні.

Нагадаємо, що 2 квітня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна активно готується до війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 09:55