Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Росіяни знову провалили запуск космічної ракети "Ангара-А5": що сталося

У Росії вкотре провалили запуск космічної ракети "Ангара-А5". Пуск намагалися здійснити у середу, 10 квітня, з космодрому "Східний", але через невдачу були вимушені перенести.

Про це повідомляє російське видання "РБК". 

Росіяни перенесли запуск космічної ракети на добу. Згодом Держкомісія РФ допустила "Ангара-А5" до повторного запуску 11 квітня.

"За дві хвилини до можливого старту автоматика зупинила процес старту через збій системи наддуву бака окислювача центрального блоку. У цій ситуації передбачено зливання палива", — прокоментував очільник "Роскосмосу" Юрій Борисов.

Варто зазначити, що перший пуск важкої ракети-носія "Ангара-А5" з космодрому "Східний" із розгінним блоком під назвою "Оріон" мав відбутися ще у понеділок, 9 квітня, але його було скасовано в останній момент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія розробляє ядерну космічну зброю, яка завдяки енергетичній хвилі під час вибуху може вивести з ладу величезну кількість комерційних і урядових супутників. Аналітики CNN пояснили, що знищення супутників вплине на мобільний зв'язок, оплату рахунків, роботу інтернету тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 10.04.2024 15:19