Фото: stock.adobe.com

У Швейцарії відбувся референдум: громадяни проголосували за призначення 13-ї пенсії

Громадяни Швейцарії на референдумі підтримали встановлення 13-ї пенсії - додаткової щорічної грошової виплати. Таку ідею підтримали майже 60% виборців

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що ініціативу профспілок установити додаткову виплату підтримали 58,2% громадян Швейцарії. Необхідність збільшення грошових виплат профспілки аргументували постійним зростанням вартості життя в країні.

Уряд попереджав, що підвищення пенсій коштуватиме понад 4 мільярди швейцарських франків на рік, що вимагатиме підвищення податків і може загрожувати фінансовій стабільності системи соціального забезпечення. Водночас швейцарці не підтримали підвищення пенсійного віку з 65 до 66 років.

Наразі середня пенсія у Швейцарії складає 2450 швейцарських франків (приблизно 2780 доларів США). Однак, країна вважається однією з найдорожчих у світі.

Видання наголошує, що голосування щодо призначення 13-ї пенсії контрастує з референдумами останніх десятиліть, на яких Швейцарія однозначно відхилила пропозиції, які мали б скоротити робочий тиждень і дати людям більше відпусток.

Занепокоєння щодо вартості життя широко поширене в багатій країні. Згідно з дослідженням, опублікованим у листопаді Economist Intelligence Unit, Цюрих, найбільша агломерація Швейцарії, зрівнявся з Сінгапуром як найдорожче місто у світі.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 березня, Швейцарія приєдналась до тринадцятого пакета санкцій Європейського Союзу проти держави-агресорки Росії. Згідно із зі списком ЄС, Швейцарія запровадила обмеження проти 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.03.2024 11:01