Урсула фон дер Ляєн. Джерело: Офіс президента України

У Євросоюзі визначили дати переговорних меж для вступу України в ЄС

У березні цього року Єврокомісія представить переговорну рамку щодо переговорів з Україною. Йдеться про вступ нашої держави до Європейського Союзу.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на прес-конференції в Києві.

За її словами, членство в Європейському Союзі стало би найкращим кроком для зміцнення безпеки України.

"Ми вже розпочали процес скрінінгу, там дуже багато роботи та великий графік. Я вас заохочую виконати рекомендації Єврокомісії. А з нашого боку Єврокомісія в середині березня надасть загальну рамку для переговорів", — наголосила вона.

Як відомо, у грудні лідери країн-членів ЄС на саміті у Брюсселі схвалили початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу. Де-юре переговори про вступ України до Європейського Союзу ще не розпочалися, оскільки зараз триває скрінінг українського законодавства на відповідність вимогам ЄС, а також формується переговорна рамка.

Переговорна рамка — це технічне завдання яке охоплює різноманітні аспекти майбутніх перемовин про членство в ЄС з країною-кандидатом:

  • етапи перемовин,
  • відкриття переговорних глав, які глави відкриваються першими, які закриваються останніми,
  • як оцінюється прогрес і закриваються переговорні глави й інше.

Нагадаємо, що Урсула фон дер Ляєн, перебуваючи в Києві в суботу, 24 лютого, зауважила, що Євросоюз і надалі підтримувати Україну в боротьбі з російським агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2024 18:57