Фото: Вікіпедія

Україна отримає від Іспанії танки Leopard 2A4: ЗМІ назвали кількість

Україна отримає від Іспанії 20 танків Leopard 2A4 у рамках військової допомоги. Відповідне рішення ухвалив уряд країни.

Про це повідомляє Infodefensa.

За даними джерела, міжміністерська рада з торгівлі та контролю оборонних матеріалів і технологій подвійного призначення Іспанії погодила надання Києву ще 20 бойових танків Leopard 2A4. При цьому уточнюється, що танки, як й інші матеріали, перед відправленням будуть підготовлені на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гвадаїра в Севільї.

В Infodefensa припустили, що ця нова партія матеріалів може бути безпосередньо пов'язана з візитом делегації Державної прикордонної служби України минулого тижня до Іспанії для переговорів із представниками промисловості та міністерства оборони.

Водночас міністр торгівлі Іспанії Ксіану Мендес заявив, що матеріали, які передаються Києву, є необхідною, пріоритетною і важливою зброєю для боротьби з Російською Федерацією.

"Немає сумнівів у тому, що Україна найкращим чином використовує їх для захисту своєї національної безпеки", — додав Мендес.

Нагадаємо, у липні 2023 року Іспанія відправила Україні додаткову партію гуманітарної та військової допомоги. До неї входила остання партія танків Leopard 2A4.

Також повідомлялось, що в Польщі створять сервісний центр для ремонту танків Leopard 2, які були пошкоджені у ході бойових дій України проти Російської Федерації. У Міноборони Німеччини підтвердили про такі плани.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 20.03.2024 20:42