Україна та Польща хочуть домовитися про спільний контроль на пунктах пропуску

У четвер, 28 березня, у Варшаві завершилися перемовини щодо блокування кордону польськими протестувальниками та кризи агроекспорту української продукції. Сторони обговорили спільний контроль на пунктах пропуску. За підсумками міжурядових консультацій була ухвалена спільна заява.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України. Делегацію очолив український прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Україна та Польща стратегічні союзники. Маємо чітко розуміти, наскільки значущою є взаємопідтримка і потенціал нашого співробітництва", — зазначив Шмигаль.

За його словами, урядові команди Польщі та України обговорили низку питань, які становлять взаємний інтерес у співпраці. Зокрема, велику увагу було приділено таким складним темам, як ситуація на кордоні та торгівля в агросекторі. До того ж було визначено напрямок вирішення даних питань.

"Очікуємо від Польщі конкретні відповіді на запропоновані нами кроки. Уже більша частина з них виконана. Очікуємо заборону Єврокомісією транзиту й експорту з Росії та Білорусі товарів, а також погодження нашої угоди про спільний контроль на пунктах пропуску", — підкреслив український прем'єр.

Шмигаль додав, що стратегічні відносини між країнами передбачають взаємну довіру та відкритість, а також здатність до діалогу та компромісу.

"Розраховуємо, що сьогоднішні консультації принесуть результат і ми знайдемо шляхи врегулювання проблемних питань", — підсумував прем'єр.

Нагадаємо, 28 березня на польському кордоні у пункті пропуску "Угринів—Долгобичув" тимчасово завершилося блокування руху вантажівок в обох напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.03.2024 16:25