Фото: Офіс президента

"Україна вступила у нову фазу війни": Зеленський пояснив особливості боїв узимку

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна з Росією перебуває на новому етапі. Він має бути зосереджений на збільшенні виробництва вітчизняного озброєння

Про це він сказав в інтерв’ю AP.

"У нас нова фаза війни, і це факт. Зима в цілому — це нова фаза війни. Війна взимку відбувається не тільки на лінії фронту, а й всередині міст", — заявив гарант.

У виданні зауважили, що взимку актуалізується загроза російських повітряних атак на міста, націлених на енергетичну інфраструктуру і цивільне населення. Крім того, ситуацію ускладнюють низькі температури та безплідні поля, які лишають солдат беззахисними.

"Ось чому зимова війна є складною", — додав Зеленський

Гарант також зауважив, що цей етап війни має бути зосереджений на збільшенні виробництва вітчизняного озброєння. Наразі на це йде значна частка українського бюджету, однак нинішнього обсягу не вистачає, щоб переломити хід війни. У зв'язку з цим є надія на західних союзників, які можуть запропонувати вигідні кредити та контракти на це.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Києву хотілося б більших результатів під час контрнаступу. Однак для досягнення бажаного не вистачає сил. Водночас український президент наголосив, що за останні декілька місяців були деякі позитивні моменти на фронті. Зокрема, Україні вдалося досягти певних територіальних здобутків проти краще озброєного й укріпленого ворога. Крім того, потужність Чорноморського флоту зменшилася після українських атак.

Крім того, Зеленський наголошував, що найбільший страх Росії — військово самодостатня Україна. За словами гаранта, чим більше наша держава закликає партнерів надати кредити й ліцензії для виготовлення американських одиниць озброєння, тим більше росте страх РФ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Відео, 01.12.2023 14:16