Фото: Командування Сил спеціальних операцій ЗС України

Український снайпер збив ворожий безпілотник ZALA: його вивчатимуть військові (фото)

Український снайпер Сил спеціальних операцій збив ворожий безпілотник ZALA на одному з напрямків фронту. Його вивчатимуть військові.

Про це повідомляє Командування Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Військові зауважили, що на одному з операційних напрямків операторами ССО було виявлено в повітрі безпілотник противника, що здійснював розвідку місцевості.

"Снайпер підтвердив свою кваліфікацію, БпЛА — став трофеєм Сил спеціальних операцій та піде на подальше вивчення фахівцями", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про безпілотник ZALA

Безпілотник створено за аеродинамічною схемою "крило, що літає". Призначені для спостереження в широкому діапазоні метеоумов підстилаючої поверхні (у тому числі складного рельєфу місцевості та водної поверхні), визначення ступеня завданих збитків, виявлення вибухових пристроїв, скидання невеликих вантажів, прикордонного контролю, виявлення нафтових розливів, обстеження стану ЛЕП та трубопроводів, моніторинг повеней та інших стихійних лих, оповіщення населення, забезпечення безпеки об'єктів і людей, пошуку та виявлення людей, а також цілевказівки та коригування вогню.

Після початку вторгнення Росії в Україну ZALA Aero Group збільшила виробництво, продавши збройним силам Росії БпЛА на суму 5,3 мільярда рублів. Згодом стало відомо, компанія почала імпортувати західні підсанкційні компоненти для виробництва дронів, використавши для обходу введених проти Росії санкцій компанії-посередники з Узбекистану та інших країн.

Нагадаємо, 14 лютого президент Володимир Зеленський провів нараду з урядом, військовими та представниками оборонно-промислового комплексу. Це допоможе надати військовим сучасну зброю проти ворожих розвідувальних дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 18:55