Фото ілюстративне. Джерело: today.ua

"Укренерго" попередило споживачів про контрольовані обмеження енергопостачання: кому вимикатимуть світло

У середу, 24 квітня, з 17:00 до 22:00 будуть застосовані контрольовані обмеження електропостачання промислових споживачів по всій території України. 

Про це повідомили в прес-службі "Укренерго".

"Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" повідомляє, що сьогодні, 24 квітня з 17:00 до 22:00 будуть застосовані контрольовані обмеження енергопостачання промислових споживачів (графіки обмеження потужності)", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що відключення електропостачання для об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу застосовуватися не будуть. Обмеження споживання для бізнесу та промислових підприємств будуть рівномірно розподілені по всіх регіонах України.

В "Укренерго" пояснили, що необхідність обмеження енергопостачання — наслідок масованих ракетних і дронових атак Росії на електростанції. Також через погіршення погодних умов в Україні відчутно зросло споживання електроенергії.

"В енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість та бізнес — максимально залучати імпорт електроенергії та альтернативні джерела живлення", — наголосили в компанії.

Фото: "Укренерго"

Фото: "Укренерго"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що енергетики не виключають можливості введення погодинних графіків відключення електроенергії в Україні. Проте це відбудеться лише за певних умов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.04.2024 17:15