Фото: ДПСУ

В Україні кількість прикордонників збільшать на 15 тисяч осіб: Рада ухвалила закон

У середу, 24 квітня, Верховна Рада України збільшила чисельність Державної прикордонної служби України на 15 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомив народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

За його словами, "За" законопроект №11091 в цілому проголосували 327 народних депутатів.

"Таким чином загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України, становитиме до 75000 осіб, у тому числі до 67000 військовослужбовців", — наголосив політик.

ВР проголосувала за збільшення чисельності прикордонників

Фото: Ярослав Железняк\Telegram

Водночас у пояснювальній записці зазначається, що збільшення кількості прикордонників потрібне для:

  • формування прикордонних загонів за новою організаційно-штатною структурою (бригадного типу);
  • запровадження нової моделі охорони державного кордону на деокупованих ділянках державного кордону та при звільненні тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей;
  • забезпечення готовності до відновлення кордону після повного звільнення всіх тимчасово окупованих територій України, у т.ч. Автономної Республіки Крим (з розгортанням нових підрозділів).

До того ж очікується, що цей документ створить умови для ефективної участі Держприкордонслужби в складі Сил оборони у відсічі збройної агресії Російської Федерації та готовності Держприкордонслужби в післявоєнний період взяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних межах. Крім того, він має забезпечити адекватне реагування наявними силами та засобами Держприкордонслужби на актуальні й потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні.

Нагадаємо, 12 березня Володимир Зеленський провів нараду із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, очільником МВС Ігорем Клименком та іншими урядовцями, у ході якої було погоджено подальші кроки для розвитку Державної прикордонної служби України та, відповідно, прикордонних військ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2024 12:54