Олексій Чернишов. Фото: Facebook

В Україні планують швидше завершити опалювальний сезон: яка причина

В Україні опалювальний сезон може завершитись швидше. Це може статись вже наприкінці березня через сприятливі погодні умови.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в інтерв'ю газеті Le Figaro.

"Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня", — зазначив він.

Чернишов підкреслив, що наша держава цей опалювальний сезон пройшла без будь-яких проблем, адже усі були підготовлені до атак ворога.

"Україна спокійно пережила зиму. Ми засвоїли уроки 2022 року, коли восени зазнали масованих атак з боку Росії, і підготувалися. Наша енергосистема дуже надійна. Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня", — проінформував посадовець. 

Варто зазначити, що рішення про припинення подачі тепла до будинків приймає місцева влада залежно від середньої температури повітря. Для завершення опалювального сезону протягом трьох днів поспіль має бути +8°C.

Нагадаємо, раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов заявляв, що зимові місяці наша країна пройшла "повністю на українському газі". За його словами, для України це "історична подія".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.03.2024 14:17