Фото ілюстративне. Підводний ракетоносій. Джерело: Сили оборони Півдня

Високий рівень небезпеки: Росія вивела підводний ракетоносій у Чорне море після тижневої паузи

У четвер, 28 березня, російські окупанти вивели в Чорне море підводний човен, який може нести ракети "Калібр". Це сталося після тижневої паузи.

Про це повідомили Сили оборони Півдня.

"Після тижневої паузи ворог вивів у Чорне море підводний ракетоносій. Його спорядження до чотирьох крилатих ракет типу "Калібр", — йдеться в повідомленні.

Українські військові уточнили, що рівень ракетної небезпеки дуже високий.

"Будьте уважні до сигналів повітряних тривог. Оперативно переходьте в укриття, не нехтуйте власною безпекою!" — наголосили в Силах оборони Півдня.

Як відомо, останнім часом російські окупанти посилили ракетні удари по Україні. Зокрема, протягом минулого тижня відбулося декілька масованих обстрілів у різних регіонах країни.

Для ударів ворог застосовував різні ракети, а також дрони-камікадзе типу "Шахед". Зокрема, по Україні намагалися вдарити балістикою. За словами експертів, такі обстріли можуть тривати й надалі, адже в рашистів вистачає ресурсів — у тому числі й для ударів з високої інтенсивністю.

Нагадаємо, аналітики Defence Express визначили, що вартість російської ракети "Циркон" набагато вища за "Кинджал". Росія може виготовляти декілька десятків цієї гіперзвукової зброї на рік. Однак ціна ракети "Циркон" робить її не просто "золотою", а "діамантовою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 22:57