Фото: Офіс президента

Зеленський подякував США за виділення нової військової допомоги на $300 млн

Президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за рішення про виділення пакета військової допомоги для нашої країни на 300 мільйонів доларів

У новому дописі в соцмережі X він акцентував, що уся ця зброя вкрай необхідна нашій країні на полі бою та для захисту тилових міст й інфраструктури.

"Ціную виконання наших домовленостей з президентом Байденом. Очікуємо, що Конгрес схвалить додаткове фінансування якнайшвидше, щоб допомогти нам наближати нашу спільну перемогу", — зазначив Володимир Зеленський. 

соцмережа Х Володимира Зеленського

Скріншот зі сторінки Володимира Зеленського у соцмережі X

Відомо, що пакет допомоги на 300 мільйонів доларів від США для України є першим з грудня 2023 року. Кошти змогли виділити через небачену економію в попередніх контрактах. Ще з минулої осені у Конгресі США тривають суперечки довкола пакету додаткового фінансування на потреби нацбезпеки, куди включили й кошти на підтримку України, через суперечку між демократами та республіканцями стосовно заходів протидії міграції на південному кордоні. 

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден заявив, що Америка не зможе продовжувати надавати підтримку Україні без рішення КонгресуПро це йдеться у проекті бюджету на 2025 фінансовий рік, який представив Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2024 09:39