Фото: Офіс президента

"Впевнений, що скоро будуть гарні новини": Єрмак розповів про переговори з партнерами щодо передачі Patriot

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що наша держава стовідсотково отримає нові системи протиповітряної оборони Patriot від західних партнерів.

В ефірі телемарафону посадовець розповів, що на сьогодні наша держава веде перемовини із багатьма прибічниками щодо постачання ППО.

До того ж Єрмак запевнив, що скоро результати цих перемовин принесуть гарні новини для України.

"Можу точно вам сказати: нові Patriot будуть. І, чесно кажучи, для нас другорядне, звідки вони до нас потраплять, головне — щоб вони були, і були якнайшвидше. Тому що це захист наших міст, захист наших людей. Ми говоримо з партнерами щодня. І не тільки йдеться про Іспанію та Грецію (які, за повідомленнями ЗМІ, мають на озброєнні десятки систем Patriot, — ред.), й наші партнери, і американці, і інші говорять про це. Зокрема, важлива думка США, адже це їхні системи. Знаємо думку й канцлера Німеччини Олафа Шольца, і всі вони знають, скільки ми потребуємо Patriot. Я впевнений, що дуже скоро ми матимемо гарні новини, адже на війні ми рахуємо час по-іншому, тому важлива кожна хвилина. Ми не зупиняємось працювати з партнерами, щоб це відбувалося терміново", — наголосив Єрмак.

Нагадаємо, 13 квітня Німеччина оголосила про термінову передачу Україні одного зенітно-ракетного комплексу Patriot. Крім цього, міністри закордонних справ і оборони Німеччини у листі до десятків країн анонсували глобальну ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

Водночас зі свого боку Україна веде переговори про перенесення виробництва Patriot на своїй території. 

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.04.2024 13:13