Фото: Вікіпедія

Які реформи повинна виконати Україна для отримання допомоги від США: лист Білого дому

Українській владі був відправлений лист із переліком реформ, які повинна зробити наша держава для продовження надання їй військової допомоги. Цей документ також отримала Координаційна платформа донорів.

З відповідною ініціативою виступив заступник радника Білого дому з національної безпеки з питань міжнародної економіки Майк Пайл, пише "Українська правда". За даними джерела, цей лист був також відправлений прем’єр-міністру України Денису Шмигалю та на адресу Офісу президента України.

Лист із переліком реформ: що вимагає Білий дім

В документі прописані зміни по пріоритетності їх впровадження: нуль-три місяці, три-шість місяців, один рік, 18 місяців. Вони стосуються, зокрема, функціонування Наглядових рад Державних підприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади. Також пріоритетними протягом року вказані зміни в роботі Міністерства оборони України та усіх силових відомств.

Повний переклад листа:

Нагадаємо, США оголосили про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму 325 мільйона доларів. У Білому домі зазначили, що він має надати нового імпульсу контрнаступу ЗСУ й допоможе зміцнити протиповітряну оборону України проти повітряних ударів з боку Росії зараз і взимку. До пакета допомоги увійшла друга партія касетних боєприпасів для 155-міліметрової артилерії, а також системи ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger. Повний перелік озброєння, яке передають Україні США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2023 20:52