Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Зброя, яка потрібна нашим воїнам": Зеленський проаналізував пакет допомоги від США

Новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки міститиме ракети ATACMS і необхідні системи протиповітряної оборони.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Сьогодні Президент Байден підписав ухвалений Конгресом США пакет підтримки — підтримки, зокрема, української. Шлях довжиною пів року подолали. Хай би що хто казав, але ми здобуваємо підтримку, якої потребуємо", — зазначив він.

За його словами, Україна потребує цієї підтримки, щоби й надалі захищати життя від російських ударів.

"Цими днями вже максимально активно працювали з нашими американськими друзями — на всіх рівнях, — щоб оперативно наповнити цей пакет від Сполучених Штатів саме такою зброєю, яка потрібна нашим воїнам. Від ATACMS і артилерії, від протитанкової зброї та ракет для HIMARS до необхідної ППО і техніки", — розповів президент.

Зеленський подякував президенту США Джо Байдену, а також іншим американцям за підтримку України.

"Зараз будемо робити все, щоб компенсувати пів року, які пройшли у дебатах, у сумнівах. Те, що російський окупант зміг за цей час, те, що Путін тепер планує, ми маємо розвернути проти нього", — сказав він.

Раніше Зеленський заявив, що українська розвідка дізналася про план Росії з перешкоджання Глобальному саміту миру у Швейцарії, який запланували на середину червня.

Нагадаємо, президент США Джо Байден розповів, що першу партію військової допомоги Україні в межах щойно підписаного закону про додаткове фінансування відправлять "вже у найближчі години".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.04.2024 20:22