Володимир Зеленський. Джерело: Telegram-канал президента України

Зеленський назвав критичний чинник підтримки української економіки під час розмови з президентом Євроради

Україна постійно перебуває на контакті з Європейським Союзом. Зараз тривають активні обговорення не лише про фактичний початок вступу в ЄС, а й про подальшу європейську підтримку нашої держави.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своїх соціальних мережах.

"Напередодні засідання Європейської ради провів телефонну розмову з її президентом Шарлем Мішелем. Насамперед обговорили подальші кроки на шляху до фактичного початку переговорів про вступ України в ЄС, а також подальшу всебічну підтримку України з боку Євросоюзу", — зазначив він.

Український президент подякував Шарлю Мішелю за вчорашнє затвердження Радою ЄС рішення про створення в межах Європейського фонду миру спеціального Фонду допомоги Україні, обсягом п’ять мільярдів євро.

Крім того, під час розмови вони розглянули можливі шляхи збільшення постачання в Україну артилерійських боєприпасів.

"Обговорили важливість продовження дії автономних торговельних преференцій для України ще на один рік. Я наголосив, що продовження режиму лібералізації торгівлі з Європейським Союзом є критичним чинником підтримки української економіки під час війни", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вчора під час традиційного вечірнього відеозвернення Зеленський зазначав, що держави Євросоюзу та його керівництво створили новий Фонд допомоги Україні в межах Європейського фонду миру. Обсяг — п’ять мільярдів євро, які підуть на підтримку українських оборонних дій цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.03.2024 13:57