Скріншот з відео

Зеленський пояснив, чого очікує від нового очільника Служби зовнішньої розвідки (відео)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що новий голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко повинен здобувати вигоду для нашої держави по всьому світу. Усі необхідні якості у нового посадовця присутні.

Відповідне відео з'явилось у Telegram-каналі українського лідера.

Зеленський наголосив, що Іващенко — людина фахова, яка чудово розуміє розвідувальну діяльність та основну нашу державну ціль зараз. За словами президента, українська розвідка повинна працювати всюди у світі, де вже є та можуть бути наші інтереси. 

"Всюди у світі, де путінська система намагається щось виграти для себе, має вигравати Україна. У час війни є речі абсолютно непублічні, які Служба повинна забезпечувати оперативно та якісно. Саме такий потенціал заходів впливу, агентурної роботи та фактично воєнної діяльності Україна від вас очікує, і саме заради цього Службу зовнішньої розвідки очолив бойовий генерал", — сказав президент України.

Що відомо про Олега Іващенка

Наразі інформації про нового очільника Служби зовнішньої розвідки України є не так вже й багато. Зокрема, на сьогодні відомо, що Іващенко у 2017-2019 роках був заступником начальника Генерального штабу Збройних сил України з розвідки.

Також у 2021 році обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління розвідки. Має звання генерал-лейтенанта. Крім того, 31 березня 2022 року Іващенко був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Нагадаємо, 26 березня президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова із посади секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.03.2024 14:14