Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, чи буде цього року знищено Кримський міст

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має право ліквідувати кілька інфраструктурних об'єктів, які є воєнними цілями та розташовані на окупованих Росією територіях. Це, зокрема, стосується й незаконно збудованого Кримського мосту.

Таку заяву Зеленський зробив в інтерв'ю BILD.

Глава держави, відповідаючи на питання щодо потенційного контрнаступу Збройних сил України, заявив, що такі операції мають дати результат. Також у Зеленського запитали чи зуміє Україна цього року зруйнувати Кримський міст.

"Ми дуже хочемо. І це питання не в тому, що саме міст, Керченський міст, про який усі говорять. Ми говоримо про кілька інфраструктурних речей, які є воєнними цілями. Це міст, це аеродроми, із яких злітають літаки", — наголосив Зеленський.

Український президент також зауважив, що РФ має й інші способи доставлення озброєння на український фронт. Зокрема, аеродроми, із яких вилітає авіація і бомбардує Україну.

"Вибачте, це законні цілі. І я вже мовчу, що вони розташовані на тимчасово окупованих територіях України", — додав Володимир Зеленський.

Раніше неназваний високопосадовець Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив виданню The Guardian, що незаконно збудований міст через Керченську протоку буде знищено у першій половині 2024 року. За його словами, Кримський міст, збудований після незаконної анексії півострова Росією у 2014 році, має символічне значення у цій війні.

The Guardian вказує, що його руйнування підніме бойовий дух армії та цивільного населення країни. Також його знищення полегшить процес деокупації півострова.

Нагадаємо, у березні голова Служби безпеки України Василь Малюк заявив, що на сьогодні країна-агресорка не використовує незаконно збудований Керченський міст для постачання зброїЯк він запевнив, окупанти припинили перевозити озброєння через міст після влучних ударів по ньому, які завдала Україна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 22:23