Наталія Гуменюк. Джерело: ukr.radio

Атака "шахедами" Півдня України: Гуменюк розповіла, яку підступну тактику використовував ворог

У ніч на 28 березня російські загарбники атакували Україну кількома групами "шахедів". Безпілотники намагалися пошкодити енергетичну інфраструктуру, прокладаючи маршрут через житлову забудову.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, атака та бойова робота тривала майже чотири години, і військові працювали за різними напрямками. 

"Ворог заводив дрони й з Чорного моря, і через тимчасово окуповані території. Бойова робота була досить результативною", — сказала Гуменюк.

Гуменюк повідомила, що підсумки бойової роботи наразі уточнюються, але вже є інформація, що близько півтора десятка БпЛА вдалося збити. головними цілями ворога, за словами Гуменюк, були об'єкти енергосистеми та промислові об'єкти. При цьому вороги підступно спрямовували дрони через житлову забудову.

"Що стосується Одещини, тут ворог намагався потрапити по об'єкту енергосистеми, але захисники відпрацювали бездоганно - збито обидва дрони, які заходили з моря саме на Одеську область", — додала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, у четвер вночі у Запоріжжі пролунала серія вибухів. Внаслідок ворожої атаки "шахедами" є постраждалі. Згодом Іван Федоров повідомив про наслідки ворожих обстрілів. Він заявив, що російська армія атакувала цивільні об'єкти.

Раніше повідомлялось, що вночі 28 березня у Харкові й Дніпрі лунали вибухи. Повітряні сили Збройних сил України повідомляли про загрозу застосування ударних дронів-камікадзе типу "Шахед".

27 березня російські військові обстріляли житловий сектор Харкова. Внаслідок ворожої атаки одна людина загинула, ще 18 — отримали поранення.

Також окупанти вдарили по Миколаєву. Станом на вечір середи повідомлялося про вісьмох постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2024 07:24