Літак у повітрі: Джерело: Люфтваффе

Франція та Німеччина підіймали у повітря свої літаки через загрозу від російського Іл-20 (відео)

У вівторок, 27 лютого, біля узбережжя Естонії через Іл-20 росіян французькі військові підіймали літак Mirage. А Повітряні сили Німеччини цього тижня використали винищувач Eurofighter через російський військовий літак Іл-20М, який виявили в районі Фінляндії.

Про ці випадки повідомили у Генеральному штабі Збройних сил Франції та німецькому Люфтваффе.

У німецьких військово-повітряних силах розповіли, що інцидент із російським літаком стався в понеділок, 26 лютого — у Лааге спрацювала тривога.

"Російський літак Іл-20М без плану польоту виявив на південний схід від Гельсінкі наш Eurofighters. Місію завершили після візуального контакту без подальших інцидентів", — йдеться в повідомленні.

Про операцію з перехоплення літака-розвідника росіян також повідомили й у Збройних силах Франції.

"Підйом за тривогою та перехоплення літака-розвідника Російської Федерації Іл-20 біля узбережжя Естонії французьким літаком Mirage 2000-5. Мета: захист повітряного простору наших балтійських союзників", — зазначили у Генштабі збройних сил Франції.

Нагадаємо, що в ніч на 10 лютого в Румунії оголосили попередження для населення прикордонних населених пунктів і підіймали винищувачі F-16. Це сталося під час атаки російських безпілотників Одеської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.02.2024 09:22