Фото: Микола Євменов. Джерело – росЗМІ

Головнокомандувача ВМС Росії відправили у відставку, — росЗМІ

Головнокомандувач військово-морського флоту (ВМФ) Росії адмірал Микола Євменов відправлений у відставку. Йому вже знайшли заміну у російському військовому керівництві.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на власні джерела.

За інформацією російських ЗМІ, тимчасово виконувачем обов'язків головнокомандувача призначено командувача північного флоту Олександра Моісєєва.

Джерела стверджують, що призначення Моісєєва "вже доведено до особового складу". Адмірал Микола Євменов поки що значиться на сайті міноборони головнокомандувачем, але в адміралтействі думка однозначна — до свого кабінету він уже не повернеться.

Наразі у прес-службі ВМФ Росії не коментували інформацію про відставку Євменова.

Нагадаємо, у ніч на 5 березня у Чорному морі силами Головного управління розвідки був потоплений російський корабель "Сергій Котов". Він є одним із найсучасніших суден Чорноморського флоту Російської Федерації.

Варто зазначити, що нещодавно експерт видання Bild Юліан Рьопке заявив, що Чорноморський флот Російської Федерації зазнав шалених втрат під час війни з Україною. За його словами, за час повномасштабного вторгнення втрати ворожого флоту в Чорному морі становлять 20 відсотків.

Також вночі 14 лютого у Чорному морі було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Операція була проведена Збройними силами України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Додамо, 1 лютого силами Головного управління розвідки Міністерства оборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму знищено ракетний катер 41 бригади ракетних катерів Чорноморського флоту РФ "Івановєц". У ВМС наголосили, що це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проекту 1241.1 у складі Чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 21:49