Фото: Pixabay

Курс долара стабілізувався: скільки коштує валюта у п'ятницю

Національний банк України після різкого зростання офіційного курсу долара стабілізував валюту. Проте євро падає у ціні.

Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Станом на п'ятницю, 29 березня, регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 39,22 гривні за один долар. Офіційний курс станом на четвер також становив 39,22 гривні за один долар. На готівковому ринку курс зріс на 15 копійок — 39,50 гривні за долар.

У п'ятницю офіційний курс гривні до євро становить 42,36. У четвер, 28 березня, офіційний курс гривні до євро становив 42,44.

Курс валют на 29 березня

Курс валют на 29 березня

Відомо, що у державному бюджеті на 2024 рік прогнозований середньорічний курс долара закладено на рівні 40,7 гривні. Інфляцію закладено на рівні 9,7% проти 28% у 2023 році.

Раніше експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в інтерв'ю TrueUA пояснював, що від того, коли Україна отримає макроекономічне фінансування, залежить майбутній курс долара. Також терміни фінансування відобразяться на здатності держави виконувати свої соціальні функції. Економіст наголосив, що "на сьогодні ми є заручниками термінів отримання макроекономічної допомоги".

Нагадаємо, НБУ розглядає можливість прив'язки гривні до євро замість долара. Це пов'язано зі зростанням попиту на євро при здійсненні валютних операцій, на який припадає майже 50% безготівкових операцій. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.03.2024 04:35