Ллойд Остін. Джерело: Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

На "Рамштайні" Пентагон переконуватиме союзників у відданості Україні навіть без фінансування

У вівторок, 19 березня, міністр оборони США Ллойд Остін особисто буде присутнім на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Він намагатиметься переконати європейських союзників, що адміністрація Джо Байдена й надалі віддана підтримці України.

Про це повідомив Reuters. Джерела з Пентагона розповіли журналістам, що Остін під час першої закордонної поїздки після нещодавньої хвороби підтвердить відданість Вашингтону Україні.

Вони також зазначили, що відсутність фінансування США оборонних потреб України вже позначається на ситуації на фронті — Силам оборони доводиться оптимізувати дефіцитні ресурси зброї.

"Думаю, що наші союзники гостро усвідомлюють ситуацію з фінансуванням, а українці – ще більше, ніж будь-хто інший, через дефіцит, який виникає у зв’язку з тим, що ми не можемо їх забезпечити", — сказав високопоставлений представник Міноборони США.

За словами експертів, Ллойд Остін під час візиту на засідання "Рамштайну" зіткнеться зі скептично налаштованою аудиторією в Європі.

"Американським лідерам стає дедалі важче їздити в Європу із заявами про те, що США віддані Україні в довгостроковій перспективі. Меседжі про цю фінансову, військову, економічну підтримку йдуть усупереч із реальністю того, що відбувається на Капітолійському пагорбі", — сказала старший науковий співробітник Європейського центру Атлантичної ради у Вашингтоні Рейчел Ріццо.

За словами американських чиновників, реальність така, що без США європейської підтримки України замало для протистояння російським військам.

"Не існує способу, яким наші союзники можуть реально об'єднати зусилля, щоби компенсувати відсутність підтримки США", — сказав високопоставлений представник американського оборонного відомства.

Нагадаємо, радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі заявив у неділю, що, оскільки в українських військових закінчуються боєприпаси на Донбасі, то вони відходять на другу та третю лінії оборони. Тому зволікати з наданням допомоги більше не можна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2024 09:57