Фото: Офіс президента України

"Ніхто не домовлятиметься з Росією": у Зеленського відреагували на виділення допомоги від США

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ніхто не збирається домовлятися з Росією про мир після виділення Україні від США допомоги на понад 60 мільярдів доларів.

Відповідне повідомлення Подоляк опублікував у своєму Telegram-каналі.

Він підкреслив, що істотно збільшена військова допомога Україні сьогодні — це про деескалацію, відновлення права, повернення миру до передбачуваного майбутнього, гарантоване підсумкове покарання злочинців, руйнування монструозної репутації РФ, демілітаризацію безумовного агресора і скорочення присутності Росії на глобальних ринках, яке справляє розкладницький вплив на цілі регіони.

"Саме тому ми із задоволенням чуємо сьогодні (після рішення Конгресу США про виділення допомоги Україні) безумовні скигляві, істеричні, панічні нотки в російських офіційних заявах. Ніхто не домовлятиметься з Росією на умовах Росії. Війна має закінчитися лише безумовним покаранням агресора", — резюмував Михайло Подоляк.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки схвалила законопроект про допомогу Україні. За схвалення проекту проголосували 311 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловились 112.

Президент Володимир Зеленський заявив, що ухвалений Палатою представників США пакет допомоги Україні відчують і наші воїни на передовій, і наші міста й села, які потерпають від російського терору.

Водночас президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що ухвалення Палатою представників законопроектів про іноземну допомогу надсилає світу "чіткий сигнал" про лідерство Америки та закликав Сенат якнайшвидше схвалити ініціативи.

Своєю чергою найближчими днями Сенат Сполучених Штатів Америки розгляне законопроект про військову та фінансову допомогу Україні, ухвалений Палатою представників Конгресу.

За даними Інституту вивчення війни, російська армія, швидше за все, активізує поточні наступальні операції, а також ракетні удари та удари безпілотників у найближчі тижні, щоб скористатися вікном обмеженості українських матеріальних засобів, що закривається.

Раніше New York Times повідомляв, що американська зброя може знову почати надходити в Україну невдовзі після того, як пакет допомоги, що давно застопорився, стане законом. При цьому товари із запасів Пентагона в Німеччині будуть швидко доставлені залізницею до українського кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2024 14:59