Фото: НКЕК

Рада зробила перший крок до впровадження безкоштовного роумінгу з ЄС: які його переваги

У п'ятницю, 23 лютого, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про єдину роумінгову систему з Європейським Союзом. 

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 10265 про єдину роумінгову систему з Європейським Союзом", — написав він у Telegram.

За словами міністра, Україна виконала одну з умов євроінтеграції у сфері електронних комунікацій.

"Стаємо на крок ближчі до цифрового безвізу з ЄС. Дякуємо парламентському Комітету з питань цифрової трансформації. Сподіваюся, народні депутати проголосують за законопроект загалом", — підкреслив Федоров.

Які переваги роумінгу у ЄС?

Згідно з документом, українці зможуть не сплачувати додаткові збори за зв’язок під час подорожей до чотирьох місяців Європою, а європейські мандрівники — в Україні. 

Варто зазначити, що правила безкоштовного роумінгу діють у країнах Європейського Союзу з 2017 року. Під час подорожей за межами ЄС тарифи за користування мобільним зв'язком не змінюються. Поширюється правило безкоштовного роумінгу й на будь-які вхідні дзвінки або текстові повідомлення, які людина отримує за кордоном. Користувачу не потрібно оплачувати додатково дзвінки або текстові повідомлення в роумінгу, навіть якщо людина, яка телефонує, користується послугами іншого оператора.

Нагадаємо, 18 квітня минулого року Рада Європейського Союзу схвалила пропозицію двостороннього рішення "Україна-ЄС" щодо мобільного роумінгу. А 17 листопада у Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 17:22