Фото: Мавій Бідний. Джерело – Міністерство молоді та спорту України

У Кабміні знайшли тимчасову заміну міністру молоді та спорту: названо прізвище

Народні депутати у четвер, 9 листопада, звільнили з посади міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. Тимчасово виконувати обов'язки міністра буде його заступник — Матвій Бідний.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Тимчасово покладено виконання обов’язків Міністра молоді та спорту України на Бідного Матвія Вікторовича", — йдеться у повідомленні Мельничука.

Відставка Гутцайта: що відомо

У четвер, 9 листопада у Верховній Раді відбулось голосування за відставку Вадима Гутцайта з посади міністра молоді та спорту. Голоси нардепів розділилися наступним чином:

  • "Слуга народу" — 169;
  • "Європейська Солідарність" — 16;
  • "Батьківщина" — 3;
  • "Платформа за життя та мир" — 10;
  • "Голос" — 14;
  • "Відновлення України" — 9;
  • Партія "За майбутнє" — 4;
  • "Довіра" — 9.

Зауважимо, що перед голосування Вадим Гутцайт виступив перед парламентарями. Це була його перша промова у Раді за чотири роки. Зокрема, під час виступу в Раді Гутцайт заявив, що продовжить працювати в Національному олімпійському комітеті (НОК).

Відомо, що Вадим Гутцайт написав заяву про звільнення 8 листопада. Він пояснив своє рішення тим, що планує зосередитися на роботі в Національному олімпійському комітеті. 

Міністерство молоді та спорту Гутцайт очолював з березня 2020 року, змінивши на посаді Володимира Бородянського. До Кабінету міністрів функціонер прийшов у статусі чинного очільника Національної федерації фехтування України.

Нагадаємо, імовірним кандидатом на посаду міністра молоді та спорту називають начальника управління спорту Львівської міської ради Антона Нікуліна. Він є заслуженим тренером України з карате. Серед його вихованців — бронзовий призер Токіо-2020 з карате Станіслав Горуна та Галина Мельник.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.11.2023 19:32