Фото: Sputnik

У Кремлі істерика: РФ відреагувала на слова Нуланд про легітимність цілей в Криму

Посольство Росії у США відреагувало на слова заступниці держсекретаря Вікторії Нуланд про легітимність військових цілей в Криму для атак ЗСУ. Країна-агресорка звинуватила США у підбурюванні Києва.

Відповідну заяву зробив прес-секретар посольства РФ Ігор Гіренко.

"Підбурювати злочинців з Києва — все одно, що підштовхувати їх до нападу на Москву чи Владивосток. США активно підтримують Київ сучасними системами зброї, які знищують російські регіони", — заявив Гіренко.

Також слова про легітимність цілей у Криму зачепили і представницю російського МЗС Марії Захарову. Вона винуватила США у "розпалюванні конфлікту між РФ та Україною".

"Американські підбурювачі війни пішли ще далі: вони підбурюють київський режим до подальшої ескалації, просто до перенесення війни на територію нашої країни. Ось так, прямими ударами", — сказала Марія Захарова.

Нагадаємо, 17 лютого заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Штати вважають Крим українською територією, яку Росія незаконно анексувала у 2014 році. Окупанти перетворили півострів на військову базу, яку використали для повномасштабного наступу у лютому 2022 року. Тому американці не заперечують проти рішень української сторони щодо завдавання ударів по російських військових об’єктах на півострові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2023 12:36