Фото: Pixabay

У США можуть заборонити ТікТок: Палата представників підтримала законопроект

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки ухвалила законопроект, який може заборонити використання китайського додатка TikTok на території США.

Про це повідомляє The New York Times.

Ініціативу підтримали 352 члени нижньої палати конгресу США, "проти" проголосували 65, серед яких — 15 республіканців і 50 демократів. Зазначається, що лідери республіканців пришвидшено провели законопроект через Палату представників з обмеженим обговоренням.

У виданні наголосили, що головна мета законопроекту — змусити ByteDance продати TikTok не китайським власникам протягом шести місяців. Якщо продаж не відбудеться, додаток буде заборонений.

"Цей крок посилює протистояння між Пекіном і Вашингтоном щодо контролю над технологіями, які можуть вплинути на національну безпеку, свободу слова та індустрію соціальних мереж", — наголосили у виданні.

До того ж у New York Times зауважили, що проект закону про заборону TikTok чекає "важкий шлях" до ухвалення в Сенаті, адже сенатор Чак Шумер, лідер більшості, не зобов’язувався виносити його на голосування, а деякі законодавці пообіцяли боротися з ним. Водночас, якщо у Сенаті все ж ухвалять рішення і ініціатива переросте у закон, то, швидше за все, він зіткнеться з юридичними проблемами.

Зауважимо, ще у 2020 році колишній президент США Дональд Трамп намагався заборонити TikTok і китайський WeChat, але його заблокували суди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у TikTok поширюють неправдиву інформацію про одноразові виплати українцям у розмірі 14 тисяч гривень. У фейкових відео заявляють, що кошти отримають усі громадяни України, які жодного разу за період повномасштабної війни не покидали територію країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 13.03.2024 19:20