Фото: МОК

Участь росіян і білорусів у відкритті Олімпіади-2024: МОК оголосив про важливе рішення

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Про це повідомила прес-служба Міжнародного олімпійського комітету.

"Це спортсмени з російським або білоруським паспортом які пройшли кваліфікацію за існуючими системами кваліфікації Міжнародних федерацій на ігровому полі. Реалізація відповідає суворим умовам прийнятності, які були встановлені для AIN Виконавчим комітетом МОК 8 грудня 2023 року", — пояснили у МОК.

Також МОК повідомив, що наразі кваліфікацію Ігор у нейтральному статусі пройшли 12 індивідуальних нейтральних атлетів з РФ та сім представників Білорусі. Очікується, що на Олімпіаду в підсумку кваліфікуються не більше 55 росіян та 28 білорусів. До того ж МОК визначив, що атлети з РФ і Білорусі, які будуть допущені виключно в нейтральному статусі (AIN), матимуть свій спеціальний прапор та гімн.

Крім того, МОК затвердив ще низку обмежень щодо представників РФ та Білорусі:

  • медалі, виграні росіянами та білорусами спортсменами, не відображатимуться у загальному заліку Олімпіади;
  • до змагань не будуть допущені спортсмени, які підтримують війну в Україні і ті, хто уклав контракт із російськими чи білоруськими військовими чи силовими структурами;
  • прапор, гімн, кольори або будь-які інші символи Росії та Білорусі не вивішуватимуться на Олімпійських іграх у Парижі;
  • ніхто з державних чиновників Росії і Білорусі не буде запрошений або акредитований на Олімпійські ігри в Парижі.

Нагадаємо, раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 19.03.2024 21:59