Фото: Instagram Дар'ї Білодід

Українська дзюдоїстка Білодід втретє стала чемпіонкою Європи (відео)

У четвер, 25 квітня, українська дзюдоїстка Дар’я Білодід здобула золото на чемпіонаті Європи. Вона у фіналі змагань здолала представницю Словенії Каю Кайзер.

Чемпіонат Європи проходить у Загребі, де Білодід здобула золоту медаль у ваговій категорії до 57 кілограмів. Для 23-річної спортсменки це четверта нагорода на рівні чемпіонатів Європи. 

До сьогоднішнього дня у Дар'ї були в активі два золота та срібло у ваговій категорії до 48 кілограмів.

Зауважимо, Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі. Російські та білоруські спортсмени у нейтральному статусі можуть брати участь в Олімпійських іграх в Парижі.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Своєю чергою мер Парижу Анн Ідальго заявила, що спортсменам з Росії та Білорусі не будуть на раді на Олімпійських іграх 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.04.2024 20:45