Андрій Ковальчук. Джерело: Військова академія Facebook

"Залишаюсь в єдиній армійській родині": командувач ОК "Південь" Ковальчук прокоментував свою відставку

Командувач військ оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук повідомив про свою відставку з посади. Відтепер він працюватиме у сфері навчання військовослужбовців.

Його звернення опублікували на офіційній сторінці командування у Facebook.

"Панове офіцери, сержанти, солдати, службовці та працівники військ оперативного командування "Південь"! Шановні мешканці південних регіонів нашої країни! Бойові побратими, колеги, друзі! Дякую вам за спільну службу! Ці два з половиною роки стали непростим та насиченим періодом життя кожного з нас", — заявив він.

У своєму зверненні Ковальчук нагадав про успішне звільнення Зміїного острова, Миколаївщини та Херсонщини.

"Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини — острів Зміїний — і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант", — наголосив генерал-майор.

Ковальчук також поінформував, що "залишається в армійській родині" та надалі виховуватиме молодих офіцерів.

"Із впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів впроваджуватиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість, — з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив. Так формується новітнє військо демократичної незалежної держави. Бажаю кожному бачити в цьому свої перспективи", — підсумував він.

Своєю чергою у прес-службі Військової академії (Одеса) повідомили про те, що генерал-майор Андрій Ковальчук став начальником вишу.

"У Військовій академії новий начальник, ним став Герой України — генерал-майор Андрій Ковальчук. Призначення генерал-майора Андрія Ковальчука на посаду начальника Одеської військової академії є не лише важливою подією для самої академії, а й для всієї країни. Його винятковий досвід у військовій справі, відвага і відданість принесуть новий рівень в освітній процес та підготовку майбутніх офіцерів. Ковальчук не лише захищав нашу країну на фронті, але й випробував себе у складних миротворчих місіях. Під його керівництвом, академія стане не лише місцем навчання, але і центром розвитку військового досвіду та культури", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 березня Володимир Зеленський звільнив двох заступників голови Офісу президента Андрія Єрмака. Йдеться про Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 20:17