Фото: Instagram Дані Алвеса

Екс-гравець "Барселони" отримав 4,5 роки в'язниці за зґвалтування: подробиці справи

Колишнього гравця "Барселони" та збірної Бразилії Дані Алвеса засуджено до чотирьох років і шести місяців позбавлення волі за сексуальне насильство судом Барселони. Він зґвалтував жінку у нічному клубі.

Про це повідомляє Marca.

Його засудили до чотирьох із половиною років позбавлення волі. Суд також ухвалив, що 40-річний Алвес має виплатити потерпілій 150 тисяч євро. Футболіст разом зі своїм адвокатом Інесом Гвардіолою дізналися сьогодні вранці про вирок з перших рук. Суд завершився 7 лютого після трьох довгих засідань, а за 15 днів судді винесли рішення.

Що сталось в ніч на 31 грудня 2022 року

Події відбулися в кабінці нічного клубу Sutton у Барселоні в ніч із 30 на 31 грудня 2022 року. Дані Алвес потрапив до в'язниці 20 січня 2023 року, тому перебуває в пенітенціарному центрі Can Brians 2 понад рік. Футболіст змінював свою початкову історію і завжди стверджував, що стосунки були за взаємною згодою. Потерпіла зі свого боку завжди наполягала на своєму.

Алвесу загрожувало максимальне покарання

Бразильцеві загрожувало максимальне покарання у вигляді дванадцяти років за статтею 179 Кримінального кодексу. Відповідно до тексту закону, якщо сексуальне насильство відбувається із проникненням, покарання становить від чотирьох до 12 років. Своєю чергою прокурор просив дев'ять років для Алвеса, а приватне звинувачення — максимум 12. З іншого боку, алкоголь, як зазначено в статтях 20 і 21, можна вважати пом'якшувальною речовиною, на чому й опирався захист футболіста.

Вирок ще можна оскаржити

Рішення суду не ставить крапку у справі Дані Алвеса. Після вироку суду Барселони захист бразильського футболіста все ще може подати апеляцію до Вищого суду Каталонії, а потім, якщо вирок залишиться несприятливим, до Верховного суду. У тимчасовому звільненні досі суд систематично відмовляв у зв'язку, на його думку, з високим ризиком втечі гравця.

Прискіплива увага до суду над Алвесом

За судовим процесом Дані Алвеса уважно стежили засоби масової інформації по всьому світу. На три засідання суду Барселони було акредитовано понад 270 журналістів, які мали змогу бачити та слухати процес з внутрішнього телебачення. Увага до бразильця та його сім'ї, а саме реакція його матері та дружини, моделі з Тенеріфе Жоани Санс, була досить примітною.

Нагадаємо, колишній футболіст збірної України Анатолій Тимощук, який продовжує працювати в Росії на тлі повномасштабної війни, вирішив оскаржити в Спортивному арбітражному суді санкції, які проти нього запровадила Українська асоціація футболу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.02.2024 13:21